KFC anställer: Hur du ansöker om en tjänst och kom igång med din karriär

Denna guide är din vägkarta för att framgångsrikt ansöka om en position på KFC och kickstarta din professionella resa.

Oavsett om du siktar på kundtjänst, köksroller eller ledningsmöjligheter är vi här för att lotsa dig åt rätt håll. Låt oss börja din resa mot en ljusare framtid med KFC.

ADVERTISEMENT

You May Also Like: Jobbansökningar på McDonald’s: Lär Dig Ansöka IdagAnställning på Pizza Hut: Lär Dig Ansöka Om Lediga Jobb

Forskning och förberedelse

Innan du söker, ta dig tid att forska om företaget. Här är varför:

 1. Värdeöverensstämmelse: Förstå om dina värderingar matchar KFC:s kultur för en harmonisk arbetsupplevelse.
 2. Skräddarsydd Ansökan: Forma din ansökan för att passa KFC:s mål och visa din relevans.
 3. Självsäker Intervju: Kunskap ger dig styrkan att ställa insiktsfulla frågor, vilket speglar ditt intresse.
 4. Belysa Det Unika: Upptäck företagets framgångar för att sticka ut från andra sökande.
 5. Kulturell Överensstämmelse: Ta reda på om KFC:s miljö passar dig för långsiktig arbetsnöjdhet.
 6. Engagerande Intervjuer: Referera till forskning för att skapa dynamiska samtal och visa din initiativförmåga.
 7. Informerat Beslut: Forskning låter dig bestämma om rollen överensstämmer med dina karriärambitioner.

Hitta öppna positioner

När du överväger en karriär på KFC är det värdefullt att veta vilka typer av befattningar de vanligtvis erbjuder. Här är en snabb översikt:

ADVERTISEMENT
 1. Frontpersonal: Dessa roller är ansiktet utåt för KFC, involverade i kundtjänst, beställningshantering och säkerställer en trevlig matsalsupplevelse.
 2. Köksteam: Denna grupp håller igång bakom kulisserna, förbereder KFC:s signaturrätter med precision och omsorg.
 3. Skiftledare: Ansvariga för att övervaka operationer under specifika skift, säkerställa smidiga arbetsflöden och utmärkt service.
 4. Biträdande chef: Assisterar butikschefarna i olika uppgifter; dessa roller innefattar teamkoordinering, lagerhantering och upprätthållande av standarder.
 5. Restaurangchef: I spetsen för varje KFC-plats, hanterar de operationer, driver prestation och leder teamet till framgång.
 6. Stödfunktioner: KFC erbjuder också möjligheter inom områden som marknadsföring, ekonomi, HR och logistik för dem med specialiserade färdigheter.

Kom ihåg att varje roll bidrar på ett unikt sätt till KFC-upplevelsen. Välj den som resoneras med dina styrkor och ambitioner.

Navigering av KFC:s onlineansökan

Att navigera genom den onlineansökningsprocessen för KFC är rak och effektiv. Här är en steg-för-steg-guide som hjälper dig genom den:

 1. Besök KFC:s officiella webbplats: Gå till KFC:s officiella karriärsida, utforska karriärmöjligheter och se lediga tjänster.
 2. Bläddra bland öppningar: Hitta en roll som matchar dina färdigheter.
 3. Klicka på tjänstetiteln: Granska detaljerad beskrivning.
 4. Ansök: Tryck på “Ansök nu” för den önskade rollen.
 5. Skapa konto: Om det behövs, skapa ett konto.
 6. Fyll i formulär: Ange personlig information.
 7. Ladda upp CV: Belys dina kvalifikationer.
 8. Besvara frågor: Vissa jobb kräver svar.
 9. Granska och skicka in: Dubbelkolla och skicka.
 10. Bekräftelse: Få en bekräftelse på din ansökan.
 11. Håll dig uppdaterad: Bevaka e-post och portal.
 12. Följ upp: Om inget svar kommer, fråga artigt.

Den onlineansökningsprocessen är din entré till spännande möjligheter på KFC. Följ dessa steg för att presentera din bästa sida och öka dina chanser att bli en del av KFC-teamet.

ADVERTISEMENT

CV och Ansökan

Att skapa ett skräddarsytt CV är din chans att lysa på papper och visa din lämplighet för en roll på KFC. Här är hur du skapar ett framstående CV:

 1. Läs Jobbeskrivningen: Noga granska jobbannonsen för att identifiera de färdigheter och kvalifikationer som KFC söker.
 2. Lyft Fram Relevanta Färdigheter: Anpassa dina färdigheter med de som nämns i jobbeskrivningen, betona kundservice, teamwork och kommunikation.
 3. Kvantifiera Dina Prestationer: Använd siffror för att kvantifiera dina prestationer, som exempelvis ‘ökade försäljningen med 20%’.
 4. Visa Erfarenhet: Prioritera relevant erfarenhet, oavsett om det kommer från tidigare jobb, volontärarbete eller praktikperioder.
 5. Använd Handlingssubstantiv: Börja punktlistorna med starka handlingssubstantiv för att beskriva dina ansvarsområden och prestationer.
 6. Anpassa för KFC: Skräddarsy ditt CV för att spegla KFC:s varumärke och värderingar, och visa din överensstämmelse med företaget.
 7. Inkludera Ytterligare Färdigheter: Nämna eventuella ytterligare färdigheter, såsom främmande språk eller tekniska kunskaper, som kan vara fördelaktiga.
 8. Håll det Kortfattat: Sikta på ett en-sidigt cv och fokusera på den mest relevanta och påverkansfulla informationen.
 9. Korrekturläs: Se till att ditt CV är fritt från grammatik-, stavnings- och formateringsfel.
 10. Kontaktinformation: Inkludera uppdaterade kontaktuppgifter så att KFC snabbt kan kontakta dig.

Kom ihåg, ditt CV är din presentation till KFC, så se till att det räknas genom att presentera ett tydligt och övertygande argument för varför du är rätt person för jobbet.

Visa upp färdigheter

Att demonstrera din lämplighet för en roll genom specifika exempel i din ansökan är avgörande. Här är hur du gör det:

 • Kundtjänstfärdigheter:

Exempel: “Ansvarade för en hektisk snabbmatsrestaurang, vilket säkerställde att kunderna fick snabb och vänlig service, vilket resulterade i en 15% ökning av positiv kundfeedback.”

 • Teamwork:

Exempel: “Samarbetade med kökspersonalen för att effektivisera orderhanteringen, vilket minskade väntetiderna och förbättrade hela lagets effektivitet.”

 • Ledarskapspotential:

Exempel: “Ledde träningen av nya anställda, underlättade deras smidiga integration i teamet och upprätthöll en konsekvent prestanda.”

 • Problemhantering:

Exempel: “Identifierade ineffektiviteter i leveranskedjan och föreslog ett reviderat inventarieförvaltningssystem som minskade avfallet med 10%.”

 • Anpassningsförmåga:

Exempel: “Navigerade framgångsrikt i högtryckssituationer under rusningstid, justerade strategier för att upprätthålla kvalitetsservice.”

 • Kommunikation:

Exempel: “Kommunicerade effektivt kundpreferenser och feedback till kökspersonalen, vilket ledde till förbättrade menyalternativ.”

 • Tidsplanering:

Exempel: “Balanserade flera uppgifter, från beställningshantering till matlagning, träffade konsekvent stränga deadlines.”

 • Initiativ:

Exempel: “Introducerade ett veckovist kunduppskattningsevenemang, ökade återkommande affärer med 25% och främjade samhällsengagemang.”

 • Uppmärksamhet på detaljer:

Exempel: “Säkerställde konsekvent noggrann orderhantering, minskade fel och förbättrade kundnöjdhet.”

 • Problemhantering:

Exempel: “Löste kundklagomål med ett proaktivt och lösningorienterat tillvägagångssätt, vilket gjorde missnöjda kunder till lojala stamkunder.”

Dessa exempel illustrerar hur dina färdigheter kunde ha implementerats, och ger bevis på din lämplighet för rollen. Kom ihåg att vara koncis samtidigt som du framhäver din påverkan och bidrag.

Ytterligare möjligheter

KFC är engagerat i att stödja sina anställdas tillväxt och utveckling genom olika utbildningsprogram och förmåner. Här är en överblick över vad du kan förvänta dig:

 1. Praktisk träning: KFC erbjuder omfattande utbildning för nya anställda, vilket säkerställer att de är väl förberedda för sina roller redan från dag ett.
 2. Kunskapsutveckling: Kontinuerliga utbildningstillfällen hjälper anställda att finslipa sina kundservice-, matlagning- och ledarskapsfärdigheter.
 3. Managementutveckling: KFC erbjuder program för att främja ledarskapsförmågor, vilket hjälper anställda att klättra upp karriärstegen från ingångsnivå till chefspositioner.
 4. Karriärvägar: Med en tydlig karriärprogressionsram skapar KFC möjligheter för motiverade personer att avancera inom företaget.
 5. Flexibla schemaläggningsalternativ: KFC värdesätter balansen mellan arbete och fritid och erbjuder flexibla schemaläggningsalternativ för att tillgodose anställdas behov.
 6. Anställningsrabatter: Dra nytta av rabatter på KFC-måltider, vilket gör det ännu mer givande att vara en del av teamet.
 7. Hälsa och välbefinnande: Vissa KFC-platser erbjuder hälso- och välbefinnandeförmåner som främjar anställdas övergripande välbefinnande.
 8. Utmärkelseprogram: Enastående prestationer uppmärksammas när KFC erkänner och belönar anställda som går den extra milen.
 9. Studiebidrag: I vissa fall erbjuder KFC studiebidragsprogram för att hjälpa anställda att bedriva vidareutbildning.
 10. Anställdengagemang: Delta i teambyggande aktiviteter och evenemang som främjar en positiv arbetsmiljö och kamratskap.

KFC:s engagemang för anställdas tillväxt och välmående gör det till en plats där du kan starta en karriär och fortsätta att blomstra och utvecklas professionellt.

Avslutning

Grattis! Du är nu redo att börja din resa med KFC. Genom att följa dessa steg är du på god väg att framgångsrikt ansöka om en roll som passar dig.

Oavsett om det är frontpersonal, kök eller ledning, har KFC en plats för dig. Skräddarsy ditt CV, använd specifika exempel och låt din passion skina.

Med utbildning och förmåner stöttar KFC din utveckling. Din framtid på KFC börjar nu – ta det första steget och ansök om en spännande karriär framför dig.

Läs på ett annat språk