Προσλήφθηκε από την Amazon – Πώς να υποβάλετε αίτηση για μια θέση εργασίας στην Amazon

Να στοχεύετε σε μια καριέρα σε μία από τις κορυφαίες εταιρείες του κόσμου είναι μια συναρπαστική απόφαση. Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να γίνετε μέλος της καινοτόμου και ποικίλης ομάδας της Amazon.

Αυτό το άρθρο θα εξετάσει την διαδικασία πρόσληψής τους και θα σας οδηγήσει μέσα από τα βασικά βήματα για την υποβολή μιας επιτυχημένης αίτησης.

ADVERTISEMENT

Πλοήγηση στη Διαδικασία Πρόσληψης της Amazon

Αυτή είναι μια γενική επισκόπηση του τι μπορείτε να περιμένετε όταν υποβάλλετε αίτηση για μια θέση εργασίας στην Amazon.

Έρευνα και Εξερεύνηση Εργασιακών Ευκαιριών

Για να εξερευνήσετε αποτελεσματικά εργασιακές ευκαιρίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Amazon Jobs (amazon.jobs.com) για πρόσβαση στην πλατφόρμα πρόσληψης της.

Στην κύρια σελίδα, θα βρείτε μια μπάρα αναζήτησης όπου μπορείτε να εισάγετε λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με τις εργασίες στην Amazon που ψάχνετε και τους ρόλους που η Amazon προσλαμβάνει αυτή τη στιγμή.

ADVERTISEMENT

Εξερευνήστε σχετικές ενότητες:

 • Ομάδες: Αυτή η ενότητα σας επιτρέπει να εξερευνήσετε ευκαιρίες σε διαφορετικές ομάδες, όπως τεχνολογία, λειτουργίες και μάρκετινγκ, μεταξύ άλλων. Επιλέξτε τον τομέα που ταιριάζει καλύτερα με το προφίλ σας.
 • Κατηγορίες: Εδώ θα βρείτε ευκαιρίες κατηγοριοποιημένες ανά λογιστικά, πωλήσεις, ανάπτυξη λογισμικού, ανθρώπινου δυναμικού, θέσεις στα αποθήκες της Amazon και πολλά άλλα.
 • Τοποθεσία: Αν προτιμάτε να εργαστείτε σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία, αυτή η ενότητα σας δίνει τη δυνατότητα να αναζητήσετε θέσεις εργασίας σε συγκεκριμένες πόλεις ή περιοχές. Αν αναρωτιέστε πώς να βρείτε προσλήψεις της Amazon κοντά σας, χρησιμοποιήστε το φίλτρο τοποθεσίας για να βρείτε θέσεις κοντά σας.
 • Ευκαιρίες για Φοιτητές: Αν είστε φοιτητής, η εταιρεία προσφέρει επίσης προγράμματα και πρακτική εκπαίδευση σχεδιασμένα για να σας παρέχουν εμπειρία και επαγγελματική ανάπτυξη.

Κάθε αγγελία παρέχει βασικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των περιγραφών των ρόλων, των απαιτήσεων και της τοποθεσίας. Κάντε κλικ στις θέσεις που σας ενδιαφέρουν για να μάθετε περισσότερα.

Δημιουργία Προφίλ και Βιογραφικό

Αυτό είναι ένα κρίσιμο μέρος της διαδικασίας πρόσληψης στην Amazon.

ADVERTISEMENT

Εγγραφή Λογαριασμού:

 • Δημιουργία νέου λογαριασμού: Αν δεν έχετε λογαριασμό Amazon Jobs, επιλέξτε την επιλογή “Δημιουργία νέου λογαριασμού”. Συμπληρώστε τις απαιτούμενες πληροφορίες, όπως τη διεύθυνση email σας και έναν ασφαλή κωδικό πρόσβασης. Αυτό θα δημιουργήσει έναν αποκλειστικό λογαριασμό για τις εργασιακές ευκαιρίες στην Amazon Jobs.
 • Χρήση Λογαριασμού Amazon ή Gmail: Αν έχετε ήδη λογαριασμό Amazon ή Gmail, μπορείτε επίσης να συνδεθείτε στο Amazon Jobs. Αυτό απλοποιεί τη διαδικασία και σάς επιτρέπει να επωφεληθείτε των πληροφοριών που έχετε ήδη σε αυτούς τους λογαριασμούς.

Ολοκλήρωση του Προφίλ:

 • Αφού εγγραφείτε, θα σας ζητηθεί να παράσχετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού τηλεφώνου, της διεύθυνσης email, της διεύθυνσης και του ταχυδρομικού κώδικα σας.

Δημιουργία του Βιογραφικού σας:

 • Στο προφίλ σας, αναζητήστε την ενότητα “Βιογραφικό” ή “Έγγραφα”.
 • Αν έχετε ήδη ένα έτοιμο βιογραφικό σε Ϩψηφική μορφή, μπορείτε να το ανεβάσετε στην πλατφόρμα. Βεβαιωθείτε ότι είναι ενημερωμένο και καλά διαμορφωμένο.
 • Αν προτιμάτε να δημιουργήσετε ένα βιογραφικό στην πλατφόρμα, το Amazon Jobs μπορεί να προσφέρει εργαλεία για να εισάγετε την εργασιακή σας εμπειρία, την εκπαίδευση και άλλες ενότητες με οργανωμένο τρόπο.

Προσαρμογή του Βιογραφικού σας:

 • Βεβαιωθείτε ότι το βιογραφικό σας τονίζει τις σχετικές δεξιότητες για τον τύπο θέσης για τον οποίο υποβάλλετε αίτηση. Προσαρμόστε κάθε βιογραφικό βάσει των απαιτήσεων της θέσης για να επιταχύνετε τη διαδικασία πρόσληψης στην Amazon.

Υποβολή της Ηλεκτρονικής Αίτησης

Κάντε κλικ στην θέση εργασίας για συγκεκριμένες λεπτομέρειες, και κάντε κλικ στο κουμπί ‘Κάντε Αίτηση Τώρα’ ή αντίστοιχο, για να ξεκινήσετε τη διαδικασία αίτησης.

Συγκεκριμένες και Γενικές Ερωτήσεις:

 • Απαντήστε σε συγκεκριμένες ερωτήσεις που σχετίζονται με τη θέση. Αυτές οι ερωτήσεις μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την κενή θέση, αλλά θα μπορούσαν να αφορούν τη σχετική εμπειρία σας, τις τεχνικές σας δεξιότητες ή τις προσεγγίσεις επίλυσης προβλημάτων.
 • Προετοιμάστε σαφείς και συνοπτικές απαντήσεις που υπογραμμίζουν τα πλεονεκτήματά σας και τη δυνατότητά σας να συνεισφέρετε στην θέση.

Εκπαίδευση και Επιτρεπόμενη Εργασία:

 • Παράσχετε πληροφορίες σχετικά με την εκπαίδευσή σας, συμπεριλαμβανομένων των αποκτηθέντων τίτλων, των ιδρυμάτων και των ημερομηνιών αποφοίτησης.
 • Βεβαιωθείτε ότι πληρούτε τις προϋποθέσεις επιλογής που αναφέρονται στην περιγραφή της κενής θέσης. Αυτό ενδέχεται να περιλαμβάνει προϋποθέσεις εργασιακής εμπειρίας, συγκεκριμένες δεξιότητες και άλλα κριτήρια.

Επιβεβαίωση της Ακρίβειας των Δεδομένων:

 • Μερικές φορές, ίσως σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε ότι τα παρεχόμενα δεδομένα είναι αληθή και πλήρη. Βεβαιωθείτε ότι παρέχετε ακριβή και επαληθεύσιμα στοιχεία.

Επισύναψη του Βιογραφικού:

 • Μεταφορτώστε το βιογραφικό σας ή συμπληρώστε τα απαιτούμενα πεδία για να περιγράψετε την εργασιακή σας εμπειρία, τις επιτυχίες σας και τις προηγούμενες ευθύνες. Είτε αναζητάτε Amazon μερικές εργασίες είτε Amazon εργασίες από απόσταση, βεβαιωθείτε ότι το προσαρμόζετε σύμφωνα με τη θέση.

Αξιολόγηση και Υποβολή:

 • Πριν υποβάλετε την αίτησή σας, ελέγξτε όλες τις πληροφορίες για να διασφαλίσετε ότι είναι ακριβείς και πλήρεις.

Παρακολούθηση:

 • Παρακολουθήστε το email σας και το Amazon Jobs portal για οποιεσδήποτε ενημερώσεις σχετικά με την κατάσταση της αίτησής σας.

Interview

Μπορεί να επικοινωνήσουν μαζί σας για συνέντευξη μετά την υποβολή της αίτησής σας και μετά την εξέτασή σας για μια θέση. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω διαφόρων τρόπων:

 • Email: Η ομάδα πρόσληψης της Amazon συνήθως επικοινωνεί μέσω email για τον συντονισμό συνεντεύξεων. Εάν έχετε επιλεγεί για συνέντευξη, θα λάβετε οδηγίες και λεπτομέρειες σχετικά με την ημερομηνία, την ώρα και τη μορφή της συνέντευξης.
 • Τηλέφωνο: Σε μερικές περιπτώσεις, η εταιρεία ενδέχεται να προγραμματίσει τηλεφωνικές συνεντεύξεις ως μέρος της διαδικασίας. Θα σας παράσχουν τις απαραίτητες πληροφορίες για το τηλεφώνημα και οδηγίες για την προετοιμασία.
 • Πλατφόρμα Εικονικής Συνέντευξης: Η Amazon χρησιμοποιεί επίσης διαδικτυακές πλατφόρμες για εικονικές συνεντεύξεις, ειδικά για απομακρυσμένες θέσεις εργασίας της Amazon ή διεθνείς θέσεις. Θα σας στείλουν ένα σύνδεσμο και οδηγίες για να συμμετέχετε στη διαδικτυακή συνέντευξη.
Προσλήφθηκε από την Amazon - Πώς να υποβάλετε αίτηση για μια θέση εργασίας στην Amazon
Πηγή Εικόνας: Ahoraeducación

Συμπέρασμα

Η διαδικασία πρόσληψης στην Amazon είναι μια πύλη προς ένα παγκόσμιο και επιρροημένο εργασιακό περιβάλλον. Η διαδικασία αναζητά δεσμευμένους και κατάλληλους υποψηφίους.

Καθώς οι υποψήφιοι πλοηγούνται μέσα από συγκεκριμένες και γενικές ερωτήσεις και λεπτομέρειες σχετικά με εκπαίδευση και επιλεξιμότητα, μπορούν να επιδείξουν την καταλληλότητά τους και τον ταιριασμό τους με τον πολιτισμό της εταιρείας.

Μέσω των προνομίων, προγραμμάτων αναγνώρισης και έμφασης στην επαγγελματική ανάπτυξη, αναδεικνύεται ως μια ελκυστική επιλογή για όσους αναζητούν ανάπτυξη και ανταμοιβές.

Διαβάστε σε άλλη γλώσσα