Amazon Rekrytering – Så ansöker du om ett jobb på Amazon

Att sikta mot en karriär på en av världens ledande företag är ett spännande beslut. Upptäck hur du kan bli en del av Amazons innovativa och mångsidiga team.

Den här artikeln kommer utforska deras rekryteringsprocess och guida dig genom nyckelstegen för att skicka in en framgångsrik ansökan.

ADVERTISEMENT

Amazon: Möjligheter och Fördelar

Att arbeta på Amazon erbjuder en betydande ekonomisk möjlighet tack vare dess konkurrenskraftiga löner, omfattande förmåner och olika sätt att öka intäkterna och spara för framtiden.

Dessutom gör kulturen av tillväxt, samarbete och stimulerande utmaningar det till en lockande plats att främja din karriär och trivas ekonomiskt.

Det breda spektrat av team och funktioner ger flera vägar för professionell utveckling. Att investera i din framtid är möjligt genom pensionsplaner och företagsaktieprogram.

ADVERTISEMENT

Företaget värdesätter och erkänner anställdas hårda arbete och ansträngning genom belönings- och erkännandeprogram, vilket potentiellt förbättrar långsiktiga intäkter.

Navigering av Amazons rekryteringsprocess

Detta är en generell översikt över vad du kan förvänta dig när du ansöker om jobb på Amazon.

Forskning och Utforskning av Jobbmöjligheter

För att effektivt utforska jobbmöjligheter, besök Amazon Jobs webbplats (amazon.jobs.com) för att komma åt deras rekryteringsplattform.

ADVERTISEMENT

På huvudsidan hittar du en sökruta där du kan ange nyckelord relaterade till de Amazon-karriärer du söker och de roller som Amazon för närvarande rekryterar.

Utforska Relevanta Avsnitt:

 • Team: I detta avsnitt kan du utforska möjligheter i olika team, såsom teknik, driften, och marknadsföring, bland andra. Välj det område som bäst passar din profil.
 • Kategorier: Här hittar du möjligheter kategoriserade efter logistik, försäljning, programutveckling, personalresurser, Amazon lagerjobb, och mer.
 • Plats: Om du föredrar att arbeta på en specifik plats, möjliggör detta avsnitt för dig att söka efter jobb i specifika städer eller regioner. Om du undrar hur du hittar Amazon-anställning nära dig, använd platsfiltret för att hitta närliggande positioner.
 • Möjligheter för Studenter: Om du är student, erbjuder företaget också program och praktikplatser som är utformade för att ge dig erfarenhet och professionell utveckling.

Varje listat jobb ger väsentliga detaljer, inklusive rollbeskrivningar, krav och plats. Klicka på de positioner som intresserar dig för att lära dig mer.

Att skapa din profil och CV

Detta är en avgörande del av Amazon-ansökningsprocessen.

Registrering av konto:

 • Skapa ett nytt konto: Om du inte redan har ett Amazon Jobs-konto, välj alternativet “Skapa ett nytt konto”. Fyll i nödvändig information, som din e-postadress och ett säkert lösenord. Detta skapar ett exklusivt konto för jobbmöjligheter på Amazon Jobs.
 • Använd Amazon- eller Gmail-konto: Om du redan har ett Amazon- eller Gmail-konto kan du också logga in på Amazon Jobs. Detta förenklar processen och låter dig dra nytta av informationen du redan har i dessa konton.

Slutföra din profil:

 • När du har registrerat dig kommer du att bli ombedd att ange din kontaktinformation, inklusive telefonnummer, e-post, adress och postnummer.

Skapa ditt CV:

 • I din profil, leta efter avsnittet “CV” eller “Dokument”.
 • Om du redan har ett färdigt CV i digitalt format kan du ladda upp det till plattformen. Se till att det är aktuellt och välformaterat.
 • Om du föredrar att skapa ett CV på plattformen kan Amazon Jobs erbjuda verktyg för att ange din arbetslivserfarenhet, utbildning och andra avsnitt på ett organiserat sätt.

Anpassa ditt CV:

 • Se till att ditt CV framhäver relevanta färdigheter för den typ av jobb du ansöker om. Anpassa varje CV utifrån jobbets krav för att påskynda Amazon-ansökningsprocessen.

Att skicka in jobbansökan online

Klicka på jobbannonsen för specifika detaljer, och klicka på knappen

Intervju

Du kan bli kontaktad för en intervju efter att ha skickat in din ansökan och blivit övervägd för en tjänst. Detta kan ske på olika sätt:

 • Email: Amazon-anställningsteamet kommunicerar ofta via e-post för att samordna intervjuer. Om du har valts ut för en intervju kommer du att få instruktioner och detaljer om intervjudatum, tid och format.
 • Telefon: I vissa fall kan företaget schemalägga telefonintervjuer som en del av processen. De kommer att ge dig den nödvändiga informationen för samtalet och erbjuda vägledning om hur du ska förbereda dig.
 • Virtual Interview Platform: Amazon använder också online-plattformar för virtuella intervjuer, särskilt för distansarbete på Amazon eller internationella positioner. De kommer att skicka dig en länk och instruktioner för att delta i den onlinebaserade intervjun.
Amazon Rekrytering - Så ansöker du om ett jobb på Amazon
Image Source: Ahoraeducación

Slutsats

Amazon-anställningsprocessen är en gateway till en global och inflytelserik arbetsmiljö. Processen söker efter engagerade och lämpliga kandidater.

När sökande navigerar genom specifika och allmänna frågor samt utbildnings- och behörighetsdetaljer kan de visa sin lämplighet och passning med företagskulturen.

Genom förmåner, erkännandeprogram och fokus på professionell utveckling framstår det som ett attraktivt alternativ för de som söker tillväxt och belöningar.

Läs på ett annat språk