Amazon is aan het werven – Hoe solliciteer je voor een baan bij Amazon

Wanneer je streeft naar een carrière bij een van ‘s werelds toonaangevende bedrijven, neem je een opwindende beslissing. Ontdek hoe je deel kunt uitmaken van het innovatieve en diverse team van Amazon.

Dit artikel zal hun aanwervingsproces verkennen en je door de belangrijkste stappen leiden om een succesvolle sollicitatie in te dienen.

ADVERTISEMENT

Amazon: Kansen en Voordelen

Werken bij Amazon biedt een aanzienlijke financiële kans vanwege de competitieve salarissen, uitgebreide voordelen en verschillende manieren om verdiensten te verhogen en te sparen voor de toekomst.

Bovendien maakt de cultuur van groei, samenwerking en stimulerende uitdagingen het een aantrekkelijke plek om je carrière vooruit te helpen en financieel te gedijen.

De diversiteit aan teams en functies biedt meerdere paden voor professionele ontwikkeling. Investeren in je toekomst is haalbaar door middel van pensioenregelingen en bedrijfsaandelenschema’s.

ADVERTISEMENT

Het bedrijf waardeert en erkent de harde werk en inspanningen van werknemers door middel van belonings- en erkenning programma’s, wat mogelijk bijdraagt aan langdurige inkomsten.

Navigeren door het Amazon Sollicitatieproces

Dit is een algemeen overzicht van wat je kunt verwachten bij het solliciteren voor een baan bij Amazon.

Onderzoek en Verkenning van Baankansen

Om effectief baankansen te verkennen, bezoek de Amazon Jobs website (amazon.jobs.com) om toegang te krijgen tot hun wervingsplatform.

ADVERTISEMENT

Op de hoofdpagina vind je een zoekbalk waar je zoekwoorden kunt invoeren die verband houden met de Amazon-carrières die je zoekt en de functies die Amazon momenteel aanbiedt.

Verken Relevante Secties:

 • Teams: In deze sectie kun je kansen verkennen binnen verschillende teams, zoals technologie, operaties en marketing, onder andere. Kies het gebied dat het beste bij jouw profiel past.
 • Categorieën: Hier vind je mogelijkheden onderverdeeld in logistiek, verkoop, softwareontwikkeling, human resources, banen in Amazon magazijnen en meer.
 • Locatie: Als je liever in een specifieke locatie werkt, stelt deze sectie je in staat om te zoeken naar banen in bepaalde steden of regio’s. Als je je afvraagt hoe je vacatures bij Amazon bij jou in de buurt kunt vinden, gebruik dan de locatiefilter om nabijgelegen posities te vinden.
 • Kansen voor Studenten: Als je een student bent, biedt het bedrijf ook programma’s en stages aan die zijn ontworpen om je ervaring en professionele ontwikkeling te bieden.

Elke vermelde baan bevat essentiële details, waaronder functieomschrijvingen, vereisten en locatie. Klik op de posities die je interesseren om meer te weten te komen.

Het Maken van Je Profiel en CV

Dit is een essentieel onderdeel van het Amazon wervingsproces.

Accountregistratie:

 • Maak een nieuw account aan: Als je nog geen Amazon Vacatures-account hebt, kies dan de optie ‘Een nieuw account aanmaken’. Vul de vereiste informatie in, zoals je e-mailadres en een veilig wachtwoord. Hiermee maak je een exclusief account aan voor vacatures op Amazon Vacatures.
 • Gebruik een Amazon- of Gmail-account: Als je al een Amazon- of Gmail-account hebt, kun je ook inloggen op Amazon Vacatures. Dit vereenvoudigt het proces en stelt je in staat om gebruik te maken van de informatie die je al in die accounts hebt.

Je Profiel Voltooien:

 • Nadat je je hebt geregistreerd, wordt je gevraagd om je contactgegevens te verstrekken, zoals telefoonnummer, e-mail, adres en postcode.

Je CV Maken:

 • In je profiel, zoek de sectie ‘CV’ of ‘Documenten’.
 • Als je al een voorbereid CV in digitale vorm hebt, kun je dit uploaden naar het platform. Zorg ervoor dat het up-to-date is en goed opgemaakt.
 • Als je de voorkeur geeft aan het maken van een CV op het platform, biedt Amazon Vacatures mogelijk tools om je werkervaring, opleiding en andere secties op georganiseerde wijze in te voeren.

Je CV Aanpassen:

 • Zorg ervoor dat je CV relevante vaardigheden benadrukt voor het type baan waarop je solliciteert. Pas elk CV aan op basis van de vereisten van de baan om het Amazon aannameproces te versnellen.

Het indienen van de online sollicitatie

Klik op de vacature voor specifieke details en klik op de knop “Nu solliciteren” of een vergelijkbare knop om het sollicitatieproces te starten.

Specifieke en Algemene Vragen:

 • Beantwoord specifieke vragen gerelateerd aan de functie. Deze vragen kunnen variëren afhankelijk van de vacature maar kunnen betrekking hebben op jouw relevante ervaring, technische vaardigheden of probleemoplossende benaderingen.
 • Bereid duidelijke en beknopte antwoorden voor waarin je jouw sterke punten en vermogen om bij te dragen aan de functie benadrukt.

Opleiding en Geschiktheid:

 • Vermeld informatie over jouw opleiding, inclusief behaalde diploma’s, instellingen en afstudeerdata.
 • Zorg ervoor dat je voldoet aan de geschiktheidseisen die vermeld staan in de vacaturebeschrijving. Dit kan werkervaringsvereisten, specifieke vaardigheden en andere criteria omvatten.

Bevestiging van Gegevensnauwkeurigheid:

 • Soms wordt er van je verwacht dat je bevestigt dat de verstrekte gegevens juist en volledig zijn. Zorg ervoor dat je nauwkeurige en verifieerbare informatie verstrekt.

CV Bijvoegen:

 • Voeg jouw cv toe of vul de benodigde velden in om jouw werkervaring, prestaties en eerdere verantwoordelijkheden te omschrijven. Of je nu op zoek bent naar Amazon parttime banen of Amazon thuiswerkbanen, zorg ervoor dat je het aanpast aan de functie.

Controle en Indiening:

 • Controleer voordat je jouw sollicitatie indient alle informatie om te verzekeren dat deze correct en volledig is.

Opvolging:

 • Houd jouw e-mail en het Amazon Vacatureportaal in de gaten voor eventuele updates over de status van jouw sollicitatie.

Sollicitatiegesprek

Na het indienen van je sollicitatie en het overwegen voor een functie, kan het zijn dat je wordt gecontacteerd voor een sollicitatiegesprek. Dit kan op verschillende manier gebeuren:

 • Email: Het Amazon-wervingsteam communiceert vaak via e-mail om sollicitatiegesprekken te plannen. Als je bent geselecteerd voor een gesprek, ontvang je instructies en details over de datum, tijd en formaat van het interview.
 • Telefoon: In sommige gevallen kan het bedrijf telefonische interviews plannen als onderdeel van het proces. Ze zullen je de nodige informatie geven voor het gesprek en begeleiding bieden over hoe je je kunt voorbereiden.
 • Online Interview Platform: Amazon maakt ook gebruik van online platforms voor virtuele interviews, vooral voor externe Amazon-functies of internationale posities. Ze sturen je een link en instructies om deel te nemen aan het online interview.
Amazon is aan het werven - Hoe solliciteer je voor een baan bij Amazon
Bron afbeelding: Ahoraeducación

Conclusie

De Amazon sollicitatieprocedure is een toegangspoort tot een wereldwijde en invloedrijke werkomgeving. Het proces is op zoek naar toegewijde en geschikte kandidaten.

Terwijl sollicitanten specifieke en algemene vragen doorlopen, evenals opleidings- en geschiktheidsdetails, kunnen ze hun geschiktheid en passendheid met de bedrijfscultuur aantonen.

Dankzij de voordelen, erkenning programma’s en de focus op professionele ontwikkeling, blijkt het een aantrekkelijke optie te zijn voor degenen die streven naar groei en beloning.

Lees in een andere taal