Zapošljavanje u Amazonu: Kako se prijaviti za posao na Amazonu

Težiti karijeri u jednoj od vodećih svjetskih tvrtki je uzbudljiva odluka. Otkrijte kako možete postati dio inovativnog i raznolikog tima Amazona.

U ovom članku istražit ćemo njihov proces zapošljavanja i voditi vas kroz ključne korake za uspješnu prijavu.

ADVERTISEMENT

Amazon: Prilike i Pogodnosti

Rad na Amazonu pruža značajnu financijsku priliku zbog svojih konkurentnih plaća, sveobuhvatnih pogodnosti te različitih načina povećanja prihoda i štednje za budućnost.

Osim toga, kultura rasta, suradnje i stimulirajućih izazova čini to privlačnim mjestom za napredovanje u karijeri i financijski uspjeh.

Raznolikost timova i funkcija pruža više putova za stručni razvoj. Ulaganje u svoju budućnost je ostvarivo putem planova mirovine i programa dionica tvrtke.

ADVERTISEMENT

Tvrtka cijeni i prepoznaje trud i napore zaposlenika kroz programe nagrada i priznanja, što potencijalno poboljšava dugoročne prihode.

Navigiranje kroz postupak zapošljavanja u Amazonu

Ovo je opći pregled onoga što možete očekivati prilikom prijave za posao u Amazonu.

istraživanje i istraživanje mogućnosti poslova

Za učinkovito istraživanje mogućnosti poslova, posjetite web mjesto Amazon Jobs (amazon.jobs.com) kako biste pristupili njihovoj platformi za zapošljavanje.

ADVERTISEMENT

Na glavnoj stranici pronaći ćete tražilicu u koju možete unijeti ključne riječi povezane s karijerama u tvrtki Amazon koje tražite i uloge koje Amazon trenutačno zapošljava.

Istražite relevantne odjele:

 • Timovi: Ovaj odjel omogućuje vam istraživanje mogućnosti u različitim timovima, poput tehnologije, operacija i marketinga, među ostalima. Odaberite područje koje najbolje odgovara vašem profilu.
 • Kategorije: Ovdje ćete pronaći mogućnosti razvrstane prema logistici, prodaji, razvoju softvera, ljudskim resursima, poslovima u skladištima tvrtke Amazon i drugima.
 • Lokacija: Ako radije radite na određenoj lokaciji, ovaj odjel omogućuje vam pretraživanje poslova u određenim gradovima ili regijama. Ako se pitate kako pronaći zaposlenje u tvrtki Amazon blizu vas, koristite filter lokacije kako biste pronašli poslove u blizini.
 • Mogućnosti za studente: Ako ste student, tvrtka također nudi programe i prakse dizajnirane kako bi vam pružili iskustvo i stručno usavršavanje.

Svaki navedeni posao nudi ključne podatke, uključujući opise uloga, zahtjeve i lokaciju. Kliknite na pozicije koje vas zanimaju kako biste saznali više.

Stvaranje Profila i Životopisa

Ovo je ključan dio procesa zapošljavanja u Amazonu.

Registracija Računa:

 • Kreiranje Novog Računa: Ako nemate račun za poslove na Amazonu, odaberite opciju “Kreiraj novi račun”. Popunite potrebne informacije, kao što su vaša e-mail adresa i sigurna lozinka. To će kreirati ekskluzivni račun za poslovne prilike na Amazonu.
 • Upotreba Amazon ili Gmail Računa: Ako već imate Amazon ili Gmail račun, također se možete prijaviti na poslove na Amazonu. To pojednostavljuje proces i omogućuje vam iskorištavanje informacija koje već imate u tim računima.

Završavanje Vašeg Profila:

 • Nakon registracije, bit će vas zatraženo da pružite svoje kontakt informacije, uključujući broj telefona, e-mail, adresu i poštanski broj.

Stvaranje Vašeg Životopisa:

 • U vašem profilu, potražite odjeljak “Životopis” ili “Dokumenti”.
 • Ako već imate pripremljen životopis u digitalnom formatu, možete ga učitati na platformu. Provjerite da je ažuran i dobro formatiran.
 • Ako radije želite stvoriti životopis na platformi, poslovi na Amazonu mogu vam ponuditi alate za unos vašeg radnog iskustva, obrazovanja i drugih odjeljaka na organiziran način.

Prilagođavanje Vašeg Životopisa:

 • Osigurajte da vaš životopis ističe relevantne vještine za vrstu posla na koji se prijavljujete. Prilagodite svaki životopis temeljem zahtjeva posla kako biste ubrzali proces zapošljavanja na Amazonu.

Podnošenje Online Prijava

Kliknite na oglas za posao radi detaljnijih informacija, i kliknite na gumb “Prijavi se odmah” ili sličan kako biste zapocheli postupak prijave.

Konkretna i Opća Pitanja:

 • Odgovorite na konkretna pitanja vezana uz poziciju. Ova pitanja se mogu razlikovati ovisno o oglasu, no mogu se odnositi na relevantno iskustvo, tehničke vještine ili pristup rješavanju problema.
 • Pripremite jasne i sažete odgovore ističući svoje prednosti i sposobnost doprinosa ulozi.

Obrazovanje i Kvalifikacije:

 • Priložite informacije o svom obrazovanju, uključujući završene diplome, institucije i datume diplomiranja.
 • Osigurajte da ispunjavate uvjete kvalifikacije navedene u opisu oglasa. To može uključivati zahtjeve za radnim iskustvom, specifičnim vještinama i drugim kriterijima.

Potvrda točnosti podataka:

 • Ponekad će vas se možda zatražiti da potvrdite da su pruženi podaci istiniti i potpuni. Osigurajte da pružite točne i provjerljive informacije.

Priložite svoj Životopis:

 • Priložite svoj životopis ili ispunite potrebna polja kako biste detaljno opisali svoje radno iskustvo, postignuća i prethodne odgovornosti. Bez obzira tražite li Amazon poslove na pola radnog vremena ili poslove za rad od kuće, svakako ga prilagodite poziciji.

Pregled i Prijenos:

 • Prije nego što pošaljete svoju prijavu, pregledajte sve informacije kako biste osigurali da su točne i potpune.

Pratite Naknadno:

 • Pazite na svoj e-poštu i portal Amazon poslova kako biste saznali eventualne novosti o statusu vaše prijave.

Razgovor za posao

Nakon što pošaljete svoju prijavu i budete razmatrani za poziciju, možete biti kontaktirani radi razgovora za posao. To se može dogoditi na različite načine:

 • Email: Tim za zapošljavanje u Amazonu često komunicira putem e-pošte radi koordiniranja razgovora za posao. Ako ste odabrani za razgovor, primit ćete upute i detalje o datumu, vremenu i formatu razgovora.
 • Telefon: U nekim slučajevima tvrtka može zakazati telefonske razgovore kao dio procesa. Pružit će vam potrebne informacije za poziv i ponuditi smjernice o tome kako se pripremiti.
 • Virtualna Platforma za Razgovor: Amazon također koristi online platforme za virtualne razgovore, posebno za udaljene poslove u Amazonu ili međunarodne pozicije. Poslat će vam poveznicu i upute za sudjelovanje u online razgovoru.
Zapošljavanje u Amazonu: Kako se prijaviti za posao na Amazonu
Izvor slike: Ahoraeducación

Zaključak

Proces zapošljavanja u Amazonu predstavlja ulaznicu u globalno i utjecajno radno okruženje. Proces traži predane i primjerene kandidate.

Dok se aplikanti navigiraju kroz specifična i opća pitanja te detalje o obrazovanju i kriterijima za zapošljavanje, mogu pokazati svoju primjerenost i usklađenost s korporativnom kulturom.

Putem beneficija, programa priznanja i fokusa na profesionalni razvoj, Amazon se pojavljuje kao privlačna opcija za one koji traže rast i nagrade.

Čitajte na drugom jeziku